Geroosterde bloemkoolsoep

Waarom niet? klinkt toch wel goed en omdat ik van huis uit al bekend ben met het maken van boeren groentesoep, dat is ook echt het enige recept wat is blijven hangen, dacht ik dat dit wel een goeie start moest zijn om een recept uit te proberen. Onlangs heb ik het boek “Power food van Friesland naar New York” van Rens Kroes in huis gehaald. Mooi boek, staat een plaat van New York op de cover, soms heb je gewoon niet veel nodig om iets leuk te vinden…

Oké, het begint al bij de boodschappen. Een aantal benodigdheden hebben we al in de kast staan. Wist ik niet, maar we hebben blijkbaar meer dan ik dacht. Het zijn geen moeilijke ingrediënten, maar waar vind ik in godsnaam de kokosmelk. Omdat ik geen zin had om de hele supermarkt door te zoeken kijk ik even op m’n telefoon en zie dat ik echt niet naar de zuivelafdeling moet, maar naar de oosterse producten. Had het kunnen weten… gevonden.

Nadat alles in huis is gehaald ga ik ijverig in de keuken aan de slag. Bloemkool voorbewerken en in de oven en alle andere ingrediënten snijden en klaar zetten. Dit gaat goed. Het koken gaat eigenlijk ook goed, maar het is ook een soep hé.. hoe moeilijk kan het zijn. Soms kan ik wat koken betreft best wel eens iets overschatten, maar deze keer niet.

Als garnering had ik wat bloemkool achtergehouden en nadat ik de soep in de kommen had ingeschonken zonk de boel zo naar de bodem. “Zat er geen garnering op?” Jawel, die ligt op de bodem… waar anders.

Hoewel het plaatje in het boek er echt veel beter uitziet dan mijn eigen creatie was de smaak prima. Misschien iets te flauw, maar met een beetje peper en zout zo op te lossen. Heerlijk soepje zo vers en zelf gemaakt.

 

 

Reacties

2 reacties

  • Jonnie Reply

    Dat mijn “ik-vind-koken-niet-leuk” vriendinnetje zo lekker aan het koken is en er zo over kan schrijven. Ik hou van je!

    • Mandy Reply

      Ja, echt hé… het moet niet gekker worden hahaha. Ik ook van jou!

Leave a comment