slank in 21 dagen? Of voor de rest van je leven.

Ze komen zo vaak voorbij de reclames op Facebook, twitter of op vaak bezochte internetsites. Het is toch geweldig dat je met een capsule of één of ander afslanktheetje binnen de kortste keren je streefgewicht kan behalen of die altijd al gewilde platte buik. Wat zal ik zeggen… Pure oplichting! Ik scrol er lachend voorbij, maar er is een tijd geweest dat ik mij hier ook door heb laten inpalmen. Het kost een hele hoop geld en je bereikt er meestal het tegenovergestelde mee dan dat er in de reclames wordt beweert. Het kan zelfs heel gevaarlijk zijn voor mensen die misschien gevoelig zijn om een eetstoornis te ontwikkelen. Zelf heb ik daar helaas jarenlang ervaring mee, maar gelukkig ook alweer een aantal jaar de ervaring dat je ook zonder al die kwakzalverij een goed en gezond gewicht kan hebben en een platte buik!

Je moet er wel voor van de bank af komen en een gezonde eet- en leefstijl erop na houden. Voor niks gaat nou eenmaal alleen de zon op. Tegenwoordig is er veel onderzoek naar diverse soorten voedingsmiddelen denk bijvoorbeeld aan de zogenaamde superfoods, maar ook naar het puur natuur. Maar wat denk je van een doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg eetstijl. Eten zoals dat van nature bedoeld is dus lekker veel groente en fruit en vooral gevarieerd.  Het zou toch heerlijk zijn als je nooit meer op dieet hoeft? Het kost in het begin misschien wat moeite en je moet je wel verdiepen in de het eten wat je op tafel zet. De vraag die je jezelf zou kunnen stellen is: wat eet ik op een dag en heb ik dat allemaal wel nodig? Ben ik mijn lijf aan het vullen of aan het voeden? Als je hier in alle eerlijkheid een antwoord op kan geven aan jezelf dan ben je al halverwege.

Natuurlijk kan je alles eten wat je wilt en de kunst is om daar bewust mee om te gaan. Ik ben gek op M&M’s, maar echt gezond is het natuurlijk niet. Moet ik mijzelf dan verbieden om ooit nog M&M’s te eten? Natuurlijk niet, maar bewust en met mate is een absolute must.

Wees goed voor je lijf en lief voor jezelf!

 

Reacties

Leave a comment