Gebakken courgette “koeken”

Dit recept is op mijn lijf geschreven! Gevonden op het o zo fijne Pinterest. Een beetje bladeren en een beetje struinen en je komt de leukste dingen tegen.

Zo ook dus deze courgette in gebakken hoedanigheid. Echt super. Alle ingrediënten mik je in een grote schaal… De boel eens flink doorroeren en klaar is je beslag. Kijk daar kan ik dus wel wat mee.

Wat gaat er precies in:

  • 1 hele courgette met een mandoline (fijn ding) in kleine stukjes gesneden
  • een paar bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 2 grote eieren
  • 2/3 cup (zie voor cup-maat hieronder) bloem
  • klein beetje peper en zout
  • klein beetje chilipoeder (optioneel)

Die “cup-maat” komt omdat het een Amerikaans gepost recept is. Heel toevallig heb ik de mazzel een maatbeker in m’n kast staan waar die maten op staan aangegeven. Als ik het internet op duik om erachter te komen of er een standaard omreken iets is hiervoor krijg ik niet het antwoord wat ik graag zou willen. Ik hou toch wel van de simpele logica van 1 + 1 = 2. Volgens de één komt 1 cup bloem overeen met 125 gram en volgens de ander 150 gram. Als het erop aankomt ben je natuurlijk gewoon de Sjaak met je recept. Ik zou zeggen kijk of de maatvoering op je maatbeker staat of schaf er ééntje aan dat is toch een stuk makkelijker.

Doe een beetje kokosolie of olijfolie in de koekenpan, met een grote lepel wat beslag erin  en druk het een beetje plat. Als de onderkant bruin is en de bovenkant begint wat droger te worden, draai je de boel om. Met de bovenstaande ingrediënten heb je genoeg voor ongeveer 10 “koeken”. Wel afhankelijk van de grote van je lepel natuurlijk.

Lekker makkelijk en zeker de moeite waard vind ik. Gezond en geen getrut… Ik hou d’r van.

Reacties

Leave a comment