Billen blog: deel 1

Goeie billen, een genot om naar te kijken en lekker comfortabel om op te zitten. Maar ze doen meer. Sterker nog ze zijn belangrijker dan je misschien wel zou denken. Ze zorgen ervoor dat je niet alleen rechtop kan zitten en staan, ze stabiliseren ook je bekken en helpen het naar achter brengen van je bovenbenen tijdens het lopen. Wel zo handig…

Als je bilspieren niet goed ontwikkeld en niet sterk genoeg zijn kunnen er klachten ontstaan op andere plekken in je lijf. Denk hierbij aan een hamstringblessure, klachten aan je onderrug, knieën en heupen.

Trainen dus die billen!! Met bijvoorbeeld de front Squat. Als je nog niet bekend bent met de Squat oefening, verdiep je hier dan in en zorg voor een goede voorbereiding dat is het halve werk. De tijd die je daar nu in investeert zal je dubbel en dwars terugverdienen. Go for it.

Wees lief voor je lijf en voor je billen…

Reacties

Leave a comment