Bananenpannenkoek

Om 6:10 uur gaat de wekker en elke keer vraag ik mezelf af: Waarom?? Ja, omdat ik natuurlijk zelf de wekker heb gezet de avond daarvoor. Maar het is m’n vrije dag en om 7:00 uur begint het banenzwemmen dus…. We gaan zwemmen. In de auto onderweg naar het zwembad vragen ik en m’n sportmaatje ons hardop af of we ook de discipline zouden hebben om zo vroeg op te staan als we niet samen zouden af spreken. Het is een goeie stok achter de deur als je weet dat er iemand op je staat te wachten.  Ik ben bang dat de verleiding te groot is om te blijven liggen als er niemand is de zegt: Kom we gaan!

Gek genoeg duurt het een halve baan om te voelen waarom we dit doen. Dit is echt heel lekker… zo uit bed in je kleren en naar het zwembad. Geen koffie en nog geen ontbijt…. niet over nadenken gewoon gaan…

 

Hoe lekker is het om met een voldaan gevoel dan thuis te komen en het ontbijt klaar te maken. Na het zwemmen is dat bij mij meestal een bananenpannenkoek. Dit recept komt van Facebook en is heel simpel wat een vereiste is natuurlijk en super lekker. Het enige wat erin gaat is:

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels havermout
  • een flinke scheut kaneel (optioneel)

De banaan prak je helemaal klein. Als er een paar stukjes in blijven zitten is dat totaal niet erg. Heeft eigenlijk wel de voorkeur. Vervolgens klop je de twee eieren erdoor en als dit goed gemengd is de havermout en daarna de kaneel. Ik ben gek op kaneel dus van enige terughoudendheid is absoluut geen sprake. Zelfs de dop draai ik eraf om die kleine gaatjes te vermijden. Duurt echt te lang…

Doe vervolgens een klein beetje kokosolie in de koekenpan en wacht tot het helemaal gesmolten is. Om er zeker van te zijn dan de hele bodem van de pan is bedekt met de kokosolie wrijf ik met een keukenpapier de olie over de hele bodem. Nog een voordeel is als er iets teveel in ligt je dat ook gelijk wegneemt. Dit heb ik heel goed afgekeken van mijn manlief, die nog altijd beter kan koken dan ik.

Op matig vuur bak je eerst de ene kant en wacht met omdraaien totdat de bovenkant een beetje droog is. Ga je te vroeg keren scheurt de boel en wordt het een zootje weet ik uit ervaring.

Ik maak er één pannenkoek van. Dat is makkelijker en is sneller, maar je kan natuurlijk ook meerdere klein pannenkoekjes van maken. Na het zwemmen heb ik echt wel behoorlijk honger gekregen dus enige snelheid is wel geboden. Het is ook op je tanden bijten om echt even te wachten totdat de bovenzijde een beetje droog is. Toch even kijken en voelen. Kan het al? zal ik al? ik ga het doen….. gelukkig gelukt!! Lekker bakkie koffie erbij en zo is het een super begin van de dag.

Enjoy…

Reacties

Leave a comment