Brownies…. Maar dan anders

Enorme trek in chocola, maar weer een zak M&M’s of chocoladereep van Tony’s Chocolonely verorberen is niet altijd een heel goed idee. Maar ja, de snoep-verstandig-eet-een-appel…. gaaaaaaap is ook heel saai! Nee, als er gesnoept wordt dan wordt er ook gesnoept! En gelukkig kan dat tegenwoordig ook super goed zonder al die toegevoegde geraffineerde suiker. Ik heb me deze keer gewaagd aan de suikervrije zoete aardappel bromnies van Rens Kroes. Het recept staat gewoon op haar site en dus voor iedereen toegankelijk. Heel fijn…

 

Aan de slag dus. Naast de zoete aardappel zitten er ook dadels in. Nou ben ik eerlijk gezegd niet zo’n fan van dadels, maar verwerkt in een recept vind ik ze heel goed te doen. Die dadels zijn nog al een aandachtspunt. Ik heb voor dit recept verse met pit genomen en bij het verwijderen van die pitten merk je het al. Die dingen plakken als de neten. Dan moeten ze nog klein gemaakt worden en vervolgend gemalen worden met de in de over gegaarde zoete aardappels. Pfff…. wat een ellende….. Wat een enorm getrut met die staafmixer voorzien van hakmolen. Als iemand daar nog goeie ideeën over heeft graag, want met deze ingrediënten is herhaling van zetten dus echt geen optie.

Hoe dan ook, toch een “deeg” kunnen maken met alle ingrediënten, in de ovenschaal en hop de oven in. Met een saté-prikker na een half uur in de brownie geprikt om te kijken of er deeg aanvalt blijft zitten. Als hij er schoon uit komt is tie klaar. Als er nog deeg aan vast blijft plakken moet het nog wat langer in de oven. Bij het recept stond een half uur in de oven dat bij mij uiteindelijk dik drie kwartier is geworden. De linkerfoto stond bij het recept en zo had het eruit moeten komen te zien. De rechter is mijn creatie. Toch wel gelukt al zeg ik het zelf…

 

Nadat hij een beetje was afgekoeld en de topping erop zat is het tijd om te proeven… Dit is echt heel….. grmphgrmphgrmph…… anders…..grmphgrmphgrmph. En dan kickt de cacao in!! OH YEAH!!! Lang leven (geraffineerde) suikervrije zoete aardappelbrownies.

Reacties

2 reacties

  • Eric Reply

    Alleen de manier van schrijven al…….. Maakt me hongerig, nieuwsgierig en krijg bijna dat gevoel van..grmmhhhhhppffff…… Maar dadels ????

    • Mandy Reply

      Ja, ik snap wat je zegt…. die dadels zijn echt een verhaal apart. Eigenlijk durf ik er geen hap van te nemen, maar zo verwerkt in een deeg lukt het best hahaha….

Leave a comment