Eindelijk weer aan de jam!

Al jaren geleden ben ik gestopt met het eten van jam. De aardbeienjam is één van de weinige jams die ik echt lekker vind en staat dus met stip bovenaan het lijstje van zoet beleg. Maar toch kwam daar een eind aan. Dat was op het moment dat ik erachter kwam dat in al die jams, hoe lekker ze ook zijn, bergen aan suikers zijn toegevoegd. Nee, dat wil ik niet! Omdat ik toen ook echt geen zin had om uit te gaan zoeken of en wat dan het alternatief is kan ik heel resoluut een besluit nemen. Lekker kort door de bocht, dan maar geen jam.

 

Foto: Yespers

Totdat ik deze jam tegen kwam op de Margriet Winterfair. Yep, ongegeneerd en schaamteloos lopen we daar rond en proeven we allerlei nieuwe producten. Bij de stand van Yespers proeven we de Fruit&Groente spreads. Er zit geen gekkigheid in en vooral geen toegevoegde geraffineerde suikers. YEAH!!

Er zijn drie verschillende smaken waarvan ik de Aardbei&Bessen verreweg de lekkerste vind. Hij is wat aan de zure kant, maar dat is nou precies hetgeen wat ik er zo lekker aan vind.  Ik hou van zuur. Vroeger al met de “zure matten”, wie kent ze niet? Bomvol met suiker en andere zooi en eet ik nu eigenlijk nooit meer. Ik kan me de speekselklierontploffing als reactie nog wel herinneren en de kaakkramp van het samentrekken van de spieren ook… Ik vond het heerlijk!

De Appel&Framboos is wat zoeter en is ook heerlijk om op je speltcracker of broodje te smeren, in de yoghurt of gewoon met een lepel uit de pot. Ja, why not! Lekker toch… De laatste smaak, Mango&Ananas, kan ik niet zoveel over zeggen. Ik heb hem wel geproefd, maar deze smaak komt serieus niet voor in mijn smaakpallet en werd resoluut afgewezen. Met andere woorden, niet te naggelen. Maar smaken verschillen gelukkig.

Omdat er geen conserveringsmiddelen in zitten of andere zaken, die producten lang houdbaar maken, is de houdbaarheid beperkt. Sowieso in de koelkast bewaren en als het potje open is blijft tie nog ongeveer een week goed.

 

Op de site van Yespers is meer informatie te vinden over wie ze zijn en hoe deze potjes heerlijkheid tot stand komen. Tevens staat er waar ze te koop zijn. Ik heb ze bij de Jumbo gehaald, daar staan ze op een hele niet logische plek namelijk in een apart koelvak naast alle vegetarische producten. Dus het kan even een zoekslag zijn.

Wat ik ook een voordeel vind is dat het glazen potje, als hij leeg is, makkelijk schoon te maken is en je hebt een handig potje. Ik kan daar wel wat mee… denk ik… misschien… toch? dus….. Vind ik gewoon leuk. 🙂

Reacties

2 reacties

 • Jonnie Reply

  Even een verbetering in de tekst…..ja schaamteloos klopt, maar we waren echt bloed serieus ? bezig op de Margriet winterfair!
  En effe over de appel framboos, bij komt het wel voor in mijn smaakpalet en is ook echt heerlijk hoor hahahaha!
  Weer super geschreven!
  Dikke kus

 • Mandy Reply

  whahahah ja echt hé!!! En die appel&framboos is ook lekker, ik doelde op die Mango&Ananas….. brrrrrr 🙂
  xxx

Leave a comment