Bananenbrood met zaden en noten

Brood zit niet meer in m’n dagelijkse eetpatroon. Niet omdat ik het niet lekker vind, maar omdat het plaats heeft moeten maken voor veel fruit en havermout. Om er ook nog eens brood erbij te eten wordt wat te gortig. Toch is het goed om te variëren en heb me deze keer gewaagd aan een bananenbrood met zaden en noten. Echt een brood is het niet… het komt meer in de buurt van een soort cake. Bij dit recept, dat weer uit het boek van Rens Kroes komt, heb ik voor het eerst de keukenmachine gebruikt. Waarom zou je bij de basis beginnen als je die ook gewoon kan overslaan!

 

Echt binnen een een handomdraai een glad beslag voor elkaar gekregen. Daarna de rest van de banaan en zaden erbij, het hele beslag in de cakevorm en zo de oven in. Wie heeft er ooit gezegd dat koken of bakken moeilijk was….. Oh wacht, hij is nog niet klaar…

In de oven ziet het er prima uit. Ik had wel het recept in tweeën gedeeld, omdat het anders wel erg veel zou worden. Dus ik heb dit recept nog nooit gemaakt en pas het nu al aan. Wat zal ik zeggen… “Living on the edge” 🙂

Na drie kwartier is tie klaar en ik moet zeggen, hij ziet er goed uit! Nog geen 10 minuten later zakt hij wel een klein beetje in, maar hé als dat het is…. Dat was het dus niet.

Bij het omkeren van de cakevorm was er geen beweging in te krijgen… Goed invetten met kokosolie… check. Heeft dit gewerkt? euh… NEE! De zijkanten losmaken was geen punt, maar helaas heb ik nog geen mesje of spatel die in een 90 graden hoek in een cakevorm past. Het wordt dus met brute kracht. Man man man, ondersteboven bonken op het aanrecht had niet zoveel zin. Een paar goeie petsen op de bodem heeft ook geen nut gehad. Mijn geduld raakt op hé… pffff dan maar met een spatel voorzichtig de zijkanten wat indrukken naar het midden toe en gelukkig geeft tie zich gewonnen. Helaas bleef de onderzijde van het brood toch nog plakken aan de bodem, maar ook die eruit kunnen halen met de spatel.

 

De smaak is er zeker niet minder om! Heerlijk en vult goed… hij ligt wel op z’n kop, maar ja dan moet je maar geen verzet bieden als je uit de vorm wordt gehaald.

Enjoy…

Reacties