Midzomeravond Triathlon

De eerste triathlon van dit tweede seizoen is een feit. De midzomeravond triathlon van vrijdag 10 juni 2016 werd georganiseerd door de duursportvereniging TTL in Leidschendam. Met ruim 200 deelnemers een klein evenement, wat super is om als deelnemer aan mee te doen. Geen massale mensenmassa’s, maar een gemoedelijke sfeer en een hoop gezelligheid.

Op de fiets met m’n sportmaatje richtig Leidschendam gefietst en met een kleine 13 kilometer is dit heel goed te doen. Aangekomen bij het recreatiegebied Vlietland eerst de startnummers opgehaald en de fiets en helm door de officials laten controleren op uit stekende delen op de fiets en de pasvorm van de helm. Nadat alles goed bevonden was konden we de wisselzone (Parc fermé) betreden. Zelf een strategisch plekje uitgezocht om bij de wissel straks zo efficiënt mogelijk weg te kunnen. Ik besloot om naast een dikke boom m’n fiets te stallen. Zo kan ik na het zwemmen snel oriënteren en de goeie rij inrennen.

Alles ligt klaar. De fiets hangt op z’n plek, de fietsspullen liggen precies goed en de hardloopschoenen staan ook klaar. Tijd om te gaan omkleden. Ruimschoots voor de start wurm ik me in m’n wetsuit. Dit is een sport op zich 🙂 Nadat alles goed zit inclusief badmuts en zwembril ga ik het water in. Even de watertemperatuur aanvoelen en een paar slagen maken om aan het water te wennen. De zwemdocent van de training had vorige week nog gezegd: Voeten onder water houden, want met lucht wegtrappen kom je niet vooruit! Ik zie ruimte voor verbetering haha….

De start is vanaf het strand. Iemand van de organisatie verteld hoe het zwemparcours in elkaar steekt en wat er van ons verwacht wordt. Dan zegt hij: Dames jullie mogen gaan!! Hahahaha niks startschot ofzo… gewoon lekker eenvoudig… Gaan is gaan!!

 

We rennen het water in en ik blijf een beetje aan de buitenzijde van het veld. Ik weet dat er hele snelle vrouwen mee doen met dit evenement en het is toch niet fijn om telkens overzwommen te worden. Ja dat gebeurd… en dit keer is het bij één dame gebleven die mij “over het hoofd” heeft gezien. Blijft toch apart hoor als er gewoon iemand voor een groot deel over je heen zwemt… Gelukkig vond ik snel m’n ritme weer terug en kon op mijn tempo goed doorzwemmen.

Na 500 meter zwemmen ben ik weer bij het strand waar m’n sportmaatje al klaar staat voor zijn start. we kunnen elkaar nog net aanmoedigen. Go go go!!!

In de wisselzone vind ik snel m’n fiets bij de grote boom. Dan komt het volgende punt. Het natte wetsuit moet uit en wel zo snel mogelijk. Hardlopend naar de fiets lukte het me niet zo best, dus besloten om het uittrekken pas bij de fiets te doen. Hilarisch moet dit eruit zien. Dat geklungel en getrek en nog meer getrek en omdat ik wil voorkomen dat ik als een schildpad op m’n rug kom te liggen ben ik er maar bij gaan zitten. Inademen en weer uit. De rust proberen te bewaren ondanks dat je zo snel mogelijk op de fiets weg wilt. Hier moet echt meer op geoefend worden, want er is hier zeker een flinke tijdwinst op te behalen.

 

Met m’n dooie witte vingers nog van het zwemmen druk ik m’n sporthorloge op start voor het fietsonderdeel en dan gas erop!! Twee ronden van 14 kilometer fietsen ging me goed af vond ik. Heb flink kunnen doorfietsen, maar wel rekening gehouden met het feit dat na het fietsen het hardlopen ook nog op het menu staat. De totale 28 kilometer waren voorbij voordat ik het wist. Dit gaat lekker. De tweede wissel is niet zo lastig. Fiets terughangen, fietsschoenen uittrekken en hardloopschoenen aan. De schoenenwissel duurt een enkele seconden dankzij de locklaces, waardoor er geen getrut is met veters strikken. Helm af en gaan….

Drie ronden moeten er gelopen worden om de afstand van 5 kilometer te volbrengen. De eerste ronde is aanpoten om de “fietsbenen” eruit te lopen. Na 200 meter heb ik een last van een hersenscheet waardoor ik voor de tweede keer op m’n sporthorloge op start druk voor het hardloopgedeelte. Dit resulteerde in het feit dat ik dus niet op start drukte, maar op opslaan…. dus….. Nou ja, niks meer aan te doen. Volgende keer beter opletten, nu lopen!!

Na de eerste ronde gaat het goed. M’n benen beginnen mee te werken en kan ook nog aanzetten bij de finish. Wat een heerlijke wedstrijd!! Bij de finish liggen bananen, sportdrank en drop klaar om verslonden te worden hahaha. Zo gezegd zo gedaan 🙂 Uiteindelijk m’n eindtijd ten opzichte van vorig jaar met 8 minuten kunnen verbeteren… Met 500 mtr zwemmen, 28km fietsen en 5km hardlopen in een tijd van 1 uur en 37 minuten… Dik tevreden!!

Reacties

Leave a comment