Bruggenloop 2016 door je neus…

Spannend! De bruggenloop in Rotterdam had ik nog nooit gelopen, dus dat werd tijd. Rotterdam heeft echt een geweldig decor om hardlopend doorheen te gaan. Een paar maanden geleden deden we de bruggen op de fiets bij de triathlon, maar nu dus hardlopend.

Nerveus ben ik niet en er tegenop zien doe ik al helemaal niet. Dat is zo relaxt als je jezelf geen doel stelt, maar gewoon lekker wil lopen. En tegenwoordig heb ik energie voor 10 dus kom maar op met die bruggen!

 

Met ongeveer 12.000 deelnemers is het gezellig druk ๐Ÿ™‚ en de sfeer is heel gemoedelijk. De eerste startgolf is al weg en 10 minuten later is het onze beurt. Here we go!! Have fun!!

 

Inmiddels heb ik mijzelf de neusademhaling aangeleerd. Dus de hele route van 15 kilometer inclusief de bruggen, waarvan de Brienenoordbrug de hoogste, adem ik door m’n neus. Niet te doen!! Zou je zeggen…. snap ik, die reactie. Het tegendeel is waar… en het loopt zoveel makkelijker.

Okรฉ, na ongeveer 10 kilometer is de Brienenoordbrug aan de beurt. Makkie an… Het is de laatste klim op dit parcours. Het uitzicht is super en het hoogste punt is in zicht. Bovenop gaat het alleen nog maar naar beneden. Ik pas m’n tempo een klein beetje aan om lekker boven te komen. Het begint al een beetje te schemeren en je ziet de lange sliert met hardlopers en de lampjes langs de route lopen. De รฉรฉn heeft het wat zwaar en de ander loopt heel gemakkelijk. Het maakt niet uit, want we lopen met z’n alle!!

 

De finish was in het donker wat een mooi gezicht is met alle lampjes. Deze run is zeker aan te raden voor iedereen die hardloopt, fan is van Rotterdam en van de Kuip! Ik had het niet willen missen in ieder geval. Super lekker kunnen lopen!! Dik tevreden met m’n 1 uur 23 met neusademhaling. Op naar de volgende…. Just having fun!!

 

Reacties

Leave a comment