Alles verandert…

Voor welke tijd ga je volgende week zondag? Maakt mij niet zoveel uit antwoord ik terug en met een klein knikje en de woorden: Ja, dat kan natuurlijk ook….. ebt het onderwerp een beetje weg.

 

De marathon van Rotterdam start volgende week alweer en voor het 2e jaar op rij doe ik mee. Hoewel ik nog een beetje in m’n herstel zit van de 50km Sallandtrail van 3 weken geleden, merk ik dat de pijntjes en vermoeidheid steeds verder weg zakken en de energie daarvoor weer in de plaats komt. Fijn om te voelen dat je lijf weer sterker wordt na toch wel een behoorlijke inspanning. Je voelt dat je lijf verandert van “de peut is op!” naar “zullen we nog een rondje?”

 

Er vindt constant een verandering plaats, in de trainingen en herstel, gemoedstoestand en gedachten, je lijf dat volle bak meewerkt of op een willekeurige andere dag besluit volle bak alle hormonen eens de kans te geven. Dit heeft invloed….. op ALLES!

 

Als gewoontedier zoals ik kan je daar gek van worden en soms word ik dat ook! Maar in de meeste gevallen gaat het gelukkig goed. Deins ik mee op de golf waar ik op dat moment op zit, want hoe harder je tegen de stroming in zwemt hoe zwaarder het is. Mooier is het als je de golf kan sturen en geloof het of niet, maar 9 van de 10 keer heb je er invloed op. De truc is om niet nee te zeggen tegen wat je niet wilt, maar JA tegen dat wat je wel wilt en dat vervolgens je volle aandacht te geven.

 

Door de jaren heen veranderd alles. Je bent ouder en met het ouder worden krijg je automatisch meer ervaring in het leven, positief en negatief, of je dat nu wilt of niet hier heb je geen keuze in.  Waar je wel een keuze in hebt is hoe je met die ervaring en verandering omgaat.

 

Dit geldt ook voor het sporten. Alles verandert…. Hoe vaker je sport hoe sterker en fitter je wordt, maar daar zit een grens aan. Overbelast je je lijf krijg je de rekening gegarandeerd gepresenteerd. Ben je ziek of heb je letsels opgelopen om welke reden dan ook, dan kan je lichaam in de meeste gevallen gelukkig herstellen en genezen. Sterker nog als je met volle aandacht op dat pad zit waar je het meest naar verlangt kom je er krachtiger uit dan dat je daarvoor was.

 

Vergeet nooit waar je vandaan komt, waar je nu bent en wat je allemaal kan bereiken! Geloof in de kracht van jezelf en onthoudt: Het enige wat altijd hetzelfde blijft is de verandering….

 

Op naar zondag, weer lekker een stukkie te rennen 🙂

Reacties